het vertrek door Marsha Brink

HET vertrek van de VPG de Prins Willem Alexander manege op 14 maart 2010
(door marsha brink)

Dit was het weekend van het afscheid, eerst zaterdag de afscheidsreceptie en zondag het daadwerkelijke vertrek.

Zaterdagmiddag was het gezellig druk in de nieuwe schuur van de VPG de Prins Willem Alexander Manege. Tussen 14 en 17 uur was er ruim gelegenheid om de enthousiaste ruiters Sander en Michel gedag te zeggen. Ongeveer 40 mensen kwamen speciaal voor hen naar de manege. Alle laatste vragen konden gesteld worden, laatste tips en ideeën werden nog mee gegeven.

Een aantal leden van de VPG de Prins Willem Alexander Manege hebben de ruiters een special cadeau gegeven: een ketting met een hangertje van Sint Christoffel. Van sint Christoffel wordt gedacht dat hij reizigers onderweg zal beschermen. Dat cadeau is bij de heren zeer goed bevallen: makkelijk mee te nemen en zo zijn hun medevrijwilligers van de donderdagavond toch een beetje mee op reis. Tegen 17 uur kwam aan deze afscheidsreceptie een einde. Tijd voor Michel en Sander om de laatste spullen te pakken en van een goede nachtrust te geniet. De laatste voor een lange tijd in je eigen bed!

Zondagmorgen het vertrek!
Hoe laat? Zonsopgang… dat is om 6.57 uur! Tjonge erg vroeg. Dat werd wat later, om 8 uur was de volgende planning. Ook dat werd iets later, na nog een keer alles inpakken en checken stegen de ruiters in het zadel. Om 10. 30 uur het laatste rondje in de buitenbak nog even de laatste foto’s en het avontuur kon beginnen. Wederom veel mensen, familie, kennissen vrienden aanwezig om de reizigers uit te zwaaien. Al die drukte was op sommige momenten wat overweldigend, een fotograaf die je continu op de juiste plek wil zetten, het lijkt in eens of iedereen nog iets wilde van de ruiters en hun paarden. Wat is het toch lastig om afscheid te nemen! Hoog tijd om te gaan. De paarden drentelen wat zenuwachtig heen en weer en Lista neemt gepast afscheid van de manege: nog even een keer steigeren! Hup we gaan is haar motto.

Vanuit de buitenbak vertrekken ze achter langs de manege richting het Gaasperplaspark, daar wacht nog een verassing: De instructeurs van de VPG de Prins Willem Alexander Manege vormden een ere haag zittend op de paarden. Leuk om zo tussen de manegepaarden door bepakt en bezakt op pad te gaan. De laatste foto’s werden nog gemaakt door een aantal fotograven die mee renden. Maar dan eindelijk Sander en Michel jullie avontuur is begonnen! Goede reis en geniet van al het moois dat op jullie pad komt.

Kom hier regelmatig terug dan blijf je op de hoogte van de trail, wat de ruiters en hun paarden meemaken. Heb je tips vragen of ideeën dan hoor ik dat graag via: tepaardnaarsintpetersburg@gmail.com.

Als jullie toevallig berichten in de pers tegen komen, bewaar het en hopelijk kunnen jullie het aan mij sturen of mailen. Ik maak een verzamelmap van alle persberichten en nieuws tijdens de reis.

Permanent link to this article: https://tepaardnaarsintpetersburg.nl/?page_id=141